Amire TE is szívesen emlékszel vissza...vagy inkább szívesen elfelejtenéd...

Retro Box

Retro Box

Nyár van: A TENGER ZAMATA ( 1983 )

2019. július 12. - retrofun

a_tenger_zamata_2.jpg

Nemrég nyaraltam a családommal Olaszországban, Szardínia még turisták által nemigen felfedezett csodálatos, fehér homokos kristálytiszta vízű tengerpartjain. Kedvem támadt az olasz életérzést feleleveníteni egy témájában hasonló filmmel, és újra elővettem Carlo Vanzina nagyszerű vígjátékát a " Tenger Zamata" c. filmet.

Annak idején Olaszország válasza volt ez a " Forró Rágógumi" sorozatra. 1983-ban amikor bemutatták, óriási siker volt hazájában, és még egy folytatásfélét gyorsan össze is rántottak abban az évben majd ugyanazzal a színészgárdával, csak egy téli vakáció témájában.

Nálunk 1984-ben mutatták be, nagyszerű szinkronnal és zajos sikere volt hazánkban. Hónapokig telt házakkal játszották a magyar mozik.

Persze ennyi év távlatából már kissé egyszerű a sztori és megkoptak a poénok, de akkor imádtuk:)))

A film mellékszereplője Virna Lisi megkapta érte a David di Donatello-díjat (Olasz Filmakadémia díja) 1983-ban. Európában a VHS kópia óriási kölcsönzői és eladási adatokat produkált.

A film főszereplője Jerry Calá MA:

mv5bndzhmtblmdktzwu3nc00nzlhltgwmgetzte3nzm4ndllymzhxkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc_v1.jpg

a_tenger_zamata.jpg

a_tenger_zamata_4.jpg

a_tenger_zamata_3.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrobox.blog.hu/api/trackback/id/tr314941726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása